2013. szeptember 5., csütörtök

Étel és Szeretet

Egy Kedves Barátom írt néhány sort a szeretetről, ezt mindenképpen szeretném veletek megosztani!

Érdemes végig olvasni...

Élvezd az ételed, szeresd az életed!
„Egy jó vacsora elengedhetetlen a jó beszélgetésekhez. Nem lehet tisztán gondolkodni, szívből szeretni, mélyen aludni egy jó vacsora nélkül."
( Virginia Woolf)
Nem is olyan rég, a fenti idézet még teljes egészében megállta a helyét. Barátok, családok összegyűltek, ettek- ittak, mulattak, jól érezték magukat, boldogan tértek haza egy jó ebéd, vagy vacsora után.
Jelen korunkban azonban nézz körül: rengeteg ember ezt vagy azt nem eszik, tele vannak félelmekkel, hitekkel az étkezéssel kapcsolatban, ami oda vezet hogy folyamatosan diétáznak vagy különböző módon konfliktusba kerülnek az étellel, és ezen keresztül önmagukkal is. Egy csoportban valakit biztos találunk, aki nincs barátságban ételével, és így életével sem.
Milyen érdekes pedig ez a szó: ÉTEL. A két mássalhangzót megcserélve megkapjuk az ÉLET szót. A magyar egy gyönyörű, kifejező nyelv, tele rejtve kódokkal, melyek segíthetik életünket, így itt is. Ahhoz hogy ezen a földön ÉLET-ed teljes legyen, szükséged van az ÉTEL-re, és amilyen az ételeddel a kapcsolatod, az nagyon nagy hatással van életedre is. Étel nélkül nincs élet a földön, legyen az akár testi akár lelki vagy szellemi táplálék.
Ha az ételt szeretettel főzik, szeretettel tálalják, szeretettel eszik, szeretettel beszélnek róla, akkor nem csak a testet tölti fel éltető energiával, hanem a léleknek is táplálék, hiszen a szeretet, a lélek üzemanyaga.
Ami tehát esszenciálisan összeköti az ÉTEL-t és az ÉLET-et, az a SZERETET maga.
Természetesen nem minden ÉTEL ad ÉLET-et, vannak alacsony rezgésű ételek is, ezektől rossz lesz a közérzeted többnyire. Ha nem rövid, akkor hosszú távon.
A magas rezgésűek azok, melyektől boldogságot érzel már akkor is, ha csak egy pillantást vetsz rájuk, legyen szó akár egy gyönyörű fürt szőlőről, vagy egy csodálatosan tálalt, ízletes vacsoráról.
Hogy honnan tudod, akkor melyik számodra az, mely szeretettel tölti meg tested és lelked? Nagyon egyszerű módja van. Érezz és figyelj az első gondolatodra!
Ha bármilyen étellel kapcsolatban jó érzéseid vannak és első gondolatod valami pozitív róla, na, az a tiéd! Fogyaszd bátran, bűntudat nélkül, amíg jólesik. Addig, amíg jólesik. Amennyiben figyelsz belső hangodra, tudni fogod mikor, mennyit egyél, hogy megtartsd jó érzéseidet.
Ezért ülsz most is itt. Hogy jól érezd magad! Családoddal, barátaiddal, társaddal, vagy akár egyedül. A lényeg, hogy engedd el magad, élvezd ételed és szeresd az életed!
Jó étvágyat kívánok, élvezd ételed és életed minden momentumát!
…és ahogy Julia Child mondaná Bon Appetíííííííííít

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése