2013. július 9., kedd

A világ Legyegyszerűbb Fánkja


Valamikor, egyszer a tévében láttam, nem az én találmányom, de annyira megtetszett, hogy muszáj volt elkészítenem.
Gyors, egyszerű, minimális anyagszükséglet.
A mennyiségekkel kísérleteztem, mert emlékezetből készítettem, és az otthon lévő nektarint használtam fel, a tv-ben ringlóval készítették!


Hozzávalók (4 főre):

2 dl víz
75 g vaj
100 g liszt
1 csipet só
2 ek barna cukor
3 tojás
olaj a sütéshez
fahéjas porcukor,melybe beleforgatjuk


Elkészítés:

Egy lábosba öntsük a vizet, és tegyük bele a vajat, kezdjük el melegíteni, ha a vaj elolvadt, mehet bele a só, és a liszt. Gyors keverések mellett, képezzünk homogén agyagot, kicsit lehet "pirítani".
Ha kész, vegyük le a tűzről, és hűtsük ki. Muszáj hűteni, mielőtt a tojásokat belerakjuk, mert különben megfőne a tojás fehérje, és azt nem akarjuk.
Amíg hűl, vágjuk apró kockára a gyümölcsünket. Legalább haladunk :)
Ha kihűlt, egyesével üssük bele a tojást. Egy tojás, majd jól keverjük el a tésztában. Jöhet bele a gyümölcs, majd a cukor is, keverjük el! Egy jó masszát kapunk, nem is massza, inkább tészta...
Hagyjuk pihenni, addig egy lábosban hevítsünk olajat. Ha felforrósodott, vegyünk a kezünkbe egy kanalat, mártsuk az olajba, és a tésztából formázzunk kedvünk szerinti adagokat, formákat. Mehet az olajba, süssük minden oldalát aranybarnára.
Amik megsültek, konyhai papírtörlőre rakjuk, hogy a felesleges olajat felszívja, majd melegében beleforgatjuk a fahéjas porcukorba.
Melegen isteni, de komolyan...
Ja, és hidegen is :)
Kívül ropogós, belül puha, gyümölcsös...
Azt gondolom, bárkit el lehet csábítani egy ilyenre...


Jó étvágyat hozzá :)


2 megjegyzés: