2013. május 15., szerda

Újra gondolt Wellington


A minap hallottam, láttam a wellington bélszín elkészítését. Ennek ihletésére készítettem el ezt az ételt, abból, ami otthon volt a hűtőben. Ha valaki olvassa a receptjeim, akkor láthatta, hogy igyekszem mindig valamit újítani, átdolgozni, kitalálni. Ez most sem volt másként, főleg, mert adva volt az alapanyag. Boltba meg nem igazán volt kedvem lemenni, de a végeredmény, hogy nem is kellett :-)
Nos a következőképpen készítettem el az én wellingtonos csirkecombomat:

Hozzávalók: (2 főre)

2 db felső csirkecomb
3 db szép fej gomba
friss fűszernövények (bazsalikom, petrezselyem, rozmaring, snidling)
10 szelet bacon szalonna (zsírosabb)
1/3 csomag teljes kiőrlésű réteslap (bár ma már inkább leveles tésztából csinálnám)
olíva olaj

bors
4 db zeller szár
2 db új répa
4 szem koktél paradicsom
2 kk dijoni mustár


Elkészítés:

A friss fűszer növényeket, és a gombát, melyet először megtisztítunk, majd nagyobb darabokra vágunk, összemixeljük, a késes robotgéppel felaprítjuk, nagyon apróra, majdhogynem egy "krémet" készítünk belőle.






Félre tesszük pihenni. A csirke combokat kicsontozzuk, majd olíva olajon mindkét felét aranybarnára sütjük. Fontos, hogy forró olajba tegyük bele, mert nem megsütni akarjuk a húst, csak egy kérget képezni rajta, hogy a szaft benne maradjon. 2 perc kell mindkét oldalának. Ezután a húsokat egy tányérra rakjuk, és alufóliával letakarjuk. Ugyanabban a serpenyőben a gombás "krémet is megpirítjuk.















A sütőt bekapcsoljuk, és alsó-felső sütésre, és 180 fokra állítjuk. A tésztát, ami az én esetemben akkor rétes tészta volt, de most már levelesből csinálnám, kihajtogatjuk, kiterítjük. Alaposan meglocsoljuk olíva olajjal, majd a bacont szépen elhelyezzük rajta. Jöhet a gombakrém, mellyel megkenjük a baconöket. Erre ráhelyezzük a csirke combokat, melyeknek a tetejét megkenjük a dijoni mustárral. Az egészet szépen becsomagoljuk a tésztába. Közben a sütő is elérte a megfelelő hőfokot.







Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ráhelyezzük, majd mellé rakjuk a megmosott zeller szárakat, illetve pár rozmaring ágat. Az egészet újra meglocsoljuk olíva olajjal, kevés só és bors rá, mehet a sütőbe!
Addig sütjük, míg a tészta arany barnára sül (cca 20-25 perc).
Közben egy serpenyőben olajat hevítünk, megmossuk a paradicsomokat és a répákat. A forró olajra helyezzük őket, sózzuk, és borsozzuk, és mindenhol szépen megsütjük.
Amikor megsült a tészta a húson, vegyük ki a sütőből, és pihentessük kicsit. Ha kicsit hűlt, könnyebben lehet szeletelni!

Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése