2013. május 26., vasárnap

Rántott csirkemell mozzarella kalappal,bébi spenót és bazsalikomos-mentás újburgonya mellett

Sajnos fotóval nem tudok szolgálni, mert túl nagy volt az izgalom, és így teljesen kiment a fejemből...
Ez az egyik olyan étel, mellyel az itthon közkedvelt rántott húst fel tudjuk dobni (persze sok más képen is, én ezt tartottam alkalomhoz illőnek).

Hozzávalók 4 fő részére:

2 egész csirkemell filé
só, bors
2 db tojás
kevés tej
liszt
zsemlemorzsa
olíva olaj
1 db mozzarella
80 g parmezán
1 db közepes hagyma
4 gerezd fokhagyma
250 g koktél paradicsom
20-30 db friss bazsalikom levél
500 g újburgonya
10 db menta levél
500 g baby spenót
szerecsendió

Elkészítés:

Tegyük fel főni a krumplit, kevés sóval és olíva olajjal. Közben készítsük elő a csirkét. A mellfilékből készítsünk szeleteket, majd sózzuk, borsozzuk, és tegyük félre. Készítsük el a panírozáshoz a lisztet, a 2 db tojást (kevés tejjel verjük fel), és a zsemlemorzsát, melybe szórjuk parmezánt, nem kell sok, hogy még jobban benn tartsa a zamatokat a húsban.
Panírozzuk be a csirkehúst. Süssük ki, és tegyük félre. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
Ha ügyesek vagyunk, akkor amíg a burgonya fő, a paradicsomos szószt is el tudjuk készíteni.
Forró serpenyőbe kevés olíva olajra tegyük a felaprított hagymát és fokhagymát (2-3 perc), majd adjuk hozzá a paradicsomot és a bazsalikom levelek felét. Fonnyasszuk meg a paradicsomokat, kevés sóval és borssal ízesítsük. A rántott húsokat tegyük egy tepsibe, melyet előzőleg lefedtünk sütőpapírral.
Minden húsra tegyünk egy keveset ebből a paradicsomos szószból, majd fektessük rá a felszeletelt mozzarellát, és hintsük meg reszelt parmezánnal. Mehetnek a sütőbe, kb 8 perc alatt szépen ráolvad a sajt!
A krumplit szűrjük le, tegyük egy tálba. Szórjuk rá a felaprított mentát, és tépkedjük rá a maradék bazsalikomot. Locsoljuk meg az egészet bőven olíva olajjal, azért nem kell hogy tocsogjon, és egy villa segítségével keverjük át, illetve kicsit nyomkodjuk meg.
Amíg a hús sül a sütőben még van időnk elkészíteni a spenótot is. Olíva olajat forró serpenyőbe, majd jöhet a fokhagyma, és rá a spenót. Ne ijedjünk meg, alig fog beleférni, de a hő hatására fonnyadni kezd, és szépen össze esik.
Ha már kezd alakulni, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és mehet rá egy kevés szerecsendió is.
Közben a hús is elkészül.
Tányérra tegyünk kevés spenótot, ennek a tetejére rakjuk a rántott húst, és szépen terítsünk mellé egy keveset az újburgonyából.

Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése