2013. január 29., kedd

Toscan Paradicsom Leves


Szeretem, nem imádom TOSCANA-t! Az egyik kedvencem, és már Tímeának is!
3 évvel ezelőtt elmentünk nyaralni, kettecskén. Rengeteg helyet bejártunk rengeteg mindent kipróbáltunk, és persze rengeteg ételt megkóstoltunk. Ilyenkor mindig a helyi ételeket részesítem előnyben, hiszen azért megyek oda, hogy azt az országot, várost, kultúrát, gasztronómiát megismerjem, tanulmányozzam.
Ezt a levest a szállásunktól nem messze egy kis étteremben ettük, ahol egy idősebb hölgy készítette, régi családi recept alapján. Beleszerettünk, imádtuk, már akkor is! Szerencsére sikerült megszereznem a receptet.
Pénteken épp valami főzős műsor ment a tv-ben, mi más :-D, és valami hasonlót készített egy ismert szakács. Gondoltam, na keressük csak elő, és készítsük el!
Még mindig imádjuk...


Hozzávalók:

250 g koktél paradicsom
3 gerezd fokhagyma
1 nagy csokor FRISS bazsalikom
olíva olaj
só, bors
1 konzerv paradicsom, nem a püré, hanem a darabos :-)
1/4 kg kenyér, szikkadtabb
Mozzarella, tejszín a tálaláshoz


Elkészítés:

A koktélparadicsomokat tűzdeljük meg fokhagyma darabokkal, majd helyezzük egy hőálló tálba, sózzuk, borsozzuk. Szórjuk rá a bazsalikom levelek felét (tépkedve). A sütőt melegítsük elő 200 fokra, és tegyük be a paradicsomokat.
Amíg sül, egy lábosban melegítsünk olajat, dobjuk rá a maradék fokhagymát és bazsalikomot. Pár percig pároljuk, majd öntsük rá a a konzerv paradicsomot. A konzervet ne dobjuk el, hanem engedjük tele vízzel, és ezt is öntsük a paradicsomra. Forraljuk fel, közepes lángon főzzük cca 10-15 percig, ha szükséges fűszerezzünk utána.
A kenyeret tépkedjük kis darabokra, adjuk a leveshez, és főzzük még 10 percig. Eközben a sütőben elkészülnek a paradicsomok, ezeket kivéve öntsük a levesbe! Fontos, hogy a legjobb részek alul vannak, az olajat, a kisült paradicsom levet, a sült fokhagymát se hagyjuk ki, mindent öntsünk bele!!
Keverjük át, ha úgy érezzük adjunk hozzá még egy kis vizet. Még egy rottyanás és már készen is van...


Nagyon jó étvágyat kívánunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése