2013. január 25., péntek

Ételek és Borok








A mai napon egy kis csemegével szolgálnék Nektek!
Van egy kis családi vállalkozás, melynek alapítóit azt hiszem barátunknak mondhatunk, és erre nagyon is hogy büszkék vagyunk!
Egy fantasztikus vállalkozásról van szó, fantasztikus környezetben, ahova mi minden éveben elmegyünk kicsit pihenni, kikapcsolni!

Csillát kértem fel, hogy segítsen nekem, és Nektek az általam ajánlott, és elkészített ételeket még és még jobbá, ízletesebbé, élvezhetőbbé tenni.
Nos, nem csigázlak tovább Benneteket, egy badacsonyi bor pincészetről van szó, az Istvándy Pincészetről!

Fogadjátok sok szeretettel Csilla ajánlásait :-)



Pulykaszárny bazsalikomos újburgonyával:

Ehhez ajánlanám a december elején palackozott még fiatal de annál virgoncabb 2011-es Cabernet Sauvignon-t. Ezt a vörösbort azért ajánlanám, mert barbecue fűszerességéhez kell egy test, egy vibrálóbb ital. Mivel még igen fiatal a bor és nem egy tannin bonba, sokkal inkább gyümölcsös, jó savú, könnyedebb vörösbor. Ezért gondoltam ehhez az ételhez.

Egészségetekre !
Istvándy pincészet Badacsony


Túrós lepény:

A túró okozta krémességhez, vajassághoz és a mazsolás öleléshez én mindenképpen a 2011-es Golgota nevű borunkat ajánlanám. Ez egy kései szüretelésű Sárgamuskotály-ból készült bor. Illatában az aszalt gyümölcsök illata, édessége érezhető és a muskotályra jellemző mazsolásság (ez lehet most egy új szó lett… ). Nem egy émelyítően édes borról van szó. Természetes cukortartalmának köszönhetően ez egy félédes bor.

Egészségetekre!
Istvándy pincészet Badacsony

Kacsmáj sütőtökös salátával:

Ez egy jó választás Sanyikám! Itt engem a kacsmáj könnyedsége , krémessége ill. a madársaláta, a Sauvignon Blanc szőlőfajta felé terelt. Ezért nem egy fiatal, sokkal inkább a 2011-es évjáratot ajánlanám, amely nálunk magasabb mustfokkal szüretelt tétel volt. Így bír azzal a testtel amelyet a kacsamáj megkövetel, de benne van az a frissesség, azok az zöld jegyek,citrusos illatok mely a saláta mellé jól párosul.

Egészségetekre!
Istvándy pincészet Badacsony


Kakukkfüves Sütőtök krémleves:

Leveshez nem igazán szoktak bort ajánlani, de azért én megpróbálkozom vele. Ehhez a Badacsonyi 2011 Szürkebarátot ajánlanám. A sütőtök jellegéhez nagyon jól párosul a 10 hónapig fahordóban érlelt magas beltartalommal bíró, finom savú Szürkebarát, mely a kakukkfűvel egy izgalmas ízbombára képes.

Egészségetekre!
Istvándy pincészet Badacsony
  
Tarja cékla körettel:

 Ehhez a tartalmas ételhez a 2011-ben debütált Huncutka rose gyöngyöző borunkat ajánlanám. Ez lehet kicsit vad párosításnak tűnik, de a könnyed friss, jó savakkal bíró Huncutka  jó pajtása lehet ennek az ételnek. Itt azt tapasztalhatjuk, hogy  egy újabb ízzel gazdagítjuk ételünket, amely egy frissebb, gyümölcsösebb könnyedséget ad az egésznek. Nem utolsó sorban ezt a tartalmas ételt kicsit szétbombázza.

Egészségetekre!
Istvándy pincészet Badacsony


  Batyus Harcsa :

 Hal kapcsán elsőként egy Kéknyelű jutott eszembe, de a receptet elolvasva inkább a 2011-es száraz fahordós érlelésű Hárslevelű mellett döntöttem. Ez a bor egy savhangsúlyos, magasabb alkohollal bíró bor, mely fűszeres, gyümölcsös illatával jó párja lehet ennek finom,ízekben gazdag harcsának.

Egészségetekre!
Istvándy pincészet Badacsony



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése