2014. február 24., hétfő

Cukkinis szelet citromos krémsajttal

A szombatra készített sütemények közül a legkelendőbbeknek igyekszem lejegyzetelni a receptjeit.
Íme az első, a cukkinis szelet, mely megosztó volt, hiszen, ha valakinek mondtuk, hogy cukkini van benne, azonnal tovább is haladt a sütemény felett, ellenben ha valaki csak kérte, és megkóstolta, azonnal "beleszeretett".

Hozzávalók:
  • 500 g liszt
  • 600 g cukor
  • 1 tk só
  • 1,5 tk szódabikarbóna
  • 1 tk sütőpor
  • 2,5 tk fahéj
  • 4 tojás
  • 3 dl olaj
  • 1 tk vanília aroma
  • 2 db közepes cukkini
A mázhoz:
  • 500 g  krémsajt
  • 80 g vaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve
  • csipet só
  • 2 tk vanília aroma
  • 300 g porcukor

Elkészítés:
Egy nagy tálban keverjük össze a szeletünk száraz hozzávalóit, egy másikban pedig a többi hozzávalót. Majd a nedves alapanyagokat öntsük a szárazra, és keverjük jól össze. A cukkinit reszeljük le, és keverjük a masszához. A sütőt melegítsük elő 170 fokra, egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A masszát óvatosan öntsük a tepsibe. Figyeljünk, mert sütés közben meg fog emelkedni, így mélyebb tepsit válasszunk. Azt is megtehetjük, hogy 2 adagban sütjük ki, és akkor a krémet a közepére is tudunk tenni :)
Süssük 30-35 percig, amíg a tűpróba során a közepén is tisztán jön ki a tű.
Amíg a torta sül, egy edénybe keverjük össze a krém hozzávalóit. A krémsajtot keverjük össze a szoba hőmérsékletű vajjal és a citrom héjával. Majd adjuk hozzá a többit. Addig keverjük, amíg sima, csomómentes nem lesz. Ha készen van, tegyük hűtőbe, hogy picit visszaszilárduljon. Ha sütemény elkészült, vegyük ki, és hagyjuk teljesen kihűlni, csak akkor szabad a krémet rákenni!
Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése