2013. november 26., kedd

Álmom...Vágyam...Akarom...

Mostanában sokat beszélgetünk Tímeával, hogy lépni kell! Nincs már idő "tökölésre", bocsánat a kifejezésért. Hogy csinálni kell azt, amit szeretnénk, akarunk, amire vágyunk.
Nekem régi álom, vágyam, hogy legyen egy saját egységem! Nem tudom azt írni, hogy éttermem, vagy kávézóm, mert egyik sem, de mindkettő...Azt hiszem elég konkrét elképzeléseim vannak, hogy mit is szeretnék, de nem tudom, hogy mindez működne-e itt Magyarországon, itt Pécsett!
A lényege az lenne, hogy egyben minden, azaz kávézó, étterem (bistro), ahol nincs étlap, hanem csak pop up jelleggel, napi dolgok, amiket reggel a piacon beszerzünk, abból készítünk ételeket, lehetne reggelizni, ebédelni, vacsizni, beülni beszélgetni, megenni egy délutáni sütit, vagy este meccsnézés közben egy royal szendvicset, lennének programok, kiállítások stb...Aztán itt lenne a főzősuli is, és itt lehetne Tímea minden programja, és bemutató terme is! Iroda és minden egyben...
Olyan sportkávézó, gasztronómiai felfedező, ahol ki lehet próbálni új dolgokat, új ételeket, új borokat, mindent...
És persze emberbaráti áron minden, hiszen ha valami nem olyan mint a megszokott, az nem azt jelenti, hogy drága...Csak ezt nehéz elhitetni az emberekkel. Azért, mert nem rántott hús van krumpli pürével, hanem mondjuk egy narancsos csirke zellepürével, ropogós zöldségekkel, az nem drágább! 
És igenis a magyarok is üljenek be kávézókba beszélgetni a barátokkal...
És legyen este halk zene, és legyen festmény kiállítás, hiszen ha a szemünk, a fülünk kényeztetve van, akkor jöhet a pocakunk is :) Hassunk minden érzékszervre egyszerre!
Lennének meghívott emberkék, például helyi sportolók, és igyekeznénk helyi alapanyagokkal dolgozni. És nem a nagyvárosból hozni valami sztár szakácsot, hanem pécsi alapanyaggal megoldani (van már jelöltem).
Ez mind benne van a fejemben, készen, elő kellene hozni...És el kellene hessegetnem a de, a csak, és a mi lesz ha szavakat, gondolatokat...
Nekiállni, és megcsinálni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése