2013. április 3., szerda

MI az a Főzőiskola?


Április 20-án megnyitja kapuit Főzőiskolánk Pécsett! Ez önmagában jó hír, na de valószínűleg sokan nem is tudják, hogy mit is akar jelenteni a főzőiskola kifejezés.
Szeretném elmondani, leírni, hogy nekem mik a gondolataim ezzel kapcsolatban.
Ha csak azt nézzük, hogy iskola, akkor lehet sokakat tévútra visz, sokan azt hihetitek, hogy nem kell iskolába járni ahhoz hogy megtanuljatok főzni, hiszen mindenki eltud olvasni egy receptet amit értelmezni majd elkészíteni is képes.
Nekem nem is ezt jelenti...
Az én elmémben nem a szó szoros értelemben vett iskola ez, hiszen nincs becsengetés, nincs számonkérés, nincsenek házi feladatok, nincsenek kötelező dolgok. Inkább egy olyan szórakozási forma, mely közben új lehetőségeket próbálunk ki, tanulunk meg, és nem mellékesen rettenetesen jól érezzük magunkat. Jókat eszünk, jókat iszunk, és sokat nevetünk.
Azért iskola, mert mindig lesz valaki, aki nagyon ért az adott kurzus tematikájához, aki segít nekünk, aki megmutatja, hogy az mitől lesz éppen egyszerűbb vagy akár gyorsabb, egészségesebb, finomabb. Megmutatja az apró fogásokat, melyekkel könnyebb lesz, és otthon is bármikor elkezdhetjük, mert megtapasztaljuk, hogy ez nem ördöngösség.
A lényege ennek számomra, hogy jól érezze mindenki magát, és ráeszméljen, hogy semmi más nem kell a főzéshez (egy kis tudás mellett), mint hogy elkezdjük... Nekem fontos lenne az is - amit szeretnék is megvalósítani - hogy hús-vér emberkék mutassák meg a főzés csínnyát-bínnyát, és ne csak mesterszakácsok. Persze lesz olyan is, mert lesz akiket az érdekel. De ha valaki szeretetből, szívvel-lélekkel főz, süt, gyúr, az mindig többet fog tudni adni, hiszen nem csak elkészíti az ételt, hanem a lelke egy részét is megmutatja!
Tudjátok ez is olyan, mint a mozgás...Mindig csak elkezdeni nehéz...
Aztán az ember rákap, és elképesztő sok mindent felismer.
Hogy ugyanannyi idő alatt megvan a vacsora, mintha telefonált volna egy pizzáért és közben még jól is érezte magát.
Illetve biztosan lesznek olyanok akik kíváncsi lesznek arra hogy hogyan lehet ezt, vagy azt elkészíteni, hiszen étteremben evett már, és nagyon szereti. Nálunk akár az is kiderülhet, hogy a furfangos név mögött egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető fogás rejlik.
Szóval nagy vonalakban ez a Főzőiskola nekem, az én gondolataimban.
Remélem nektek is lesz véleményetek róla, és meg is osztjátok velem, hiszen az a cél, hogy mindenki igényeit kielégítsük a lehetőségekhez mérten.
Ha bárkinek kérdése, észrevétele lenne, kérem keressen meg!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése