2013. augusztus 14., szerda
Pezsgős gyümölcsleves habgaluskával
Gyors, és egy kicsit más! Tunninggal, hiszen pezsgővel van megbolondítva. Igen, nem megszokott, de megéri...
Bár most nincs az a gatyarohasztó meleg, de még lesz!
Hozzávalók: 2 főre
250 g gyümölcs (akár fagyasztott is lehet)
2 dl pezsgő
2 dl natúr joghurt
1 nagy csokor menta
1 dl tejszín
cukor ízlés szerint
A habgaluskához:
2 db tojás fehérje
1 citrom leve
2 ek cukor
0,5 l tej
vanília kivonat
8 db mentalevél
Elkészítés:
Először készítsük el a habgaluskát. A tojás fehérjét kezdjük el kemény habbá verni. Kis iső múlva apránként adjuk hozzá a cukrot, és a citrom levét. Közben kezdjük el forralni a tejet a mentával és a vanília kivonattal, vigyázzunk, nehogy kifusson, és nehogy odaégjen. Ha felforrt, a lángot vegyük vissza.
A kemény habból 2 db kanál segítségével formáljunk galuskákat, majd mehet a forró tejbe. A tetejét kicsit, nagyon óvatosan locsoljuk meg a tejjel. Főzzük 2 percig, majd fordítsuk meg, és a másik oldalt is főzzük 2 percig. Mint amikor a madártejhez készítjük a habot :-)
Ha kész, nagyon óvatosan tegyük tányérba, és mehet a hűtőbe.
A leveshez az alapanyagokat, mindent, tegyük egy turmixgépbe, és turmixoljuk le. Ez már kész is.
Tálaláskor öntsük tányérba a levest, majd helyezzünk rá egy (vagy akár két galuskát). Aprított mentával megszórható.
Jó étvágyat
Címkék:
gyümölcs leves,
habgaluska,
hideg leves,
joghurt,
menta,
nyári leves,
pezsgő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése