2012. december 31., hétfő

Meleg-Saláta-Vacsora

Ez a recept egy nyári este alkalmával született. Feleségemmel mi nagyon szeretjük a salátákat, főleg a nyári melegben vacsorára. Általában a hűtőben lévő hozzávalókból ötletelek új dolgokat, ekkor éppen ez volt itthon. Ebben a receptben még azt szeretem nagyon, ahogy a hideg madársaláta és a meleg virsli találkozik. Egy pohár fehér borral még ízletesebb.


Meleg Saláta Chilis Virslivel

Hozzávalók:
Madársaláta, virsli, mozzarella, chili, olívaolaj, szójaszósz, balzsamecet, fokhagyma

Forróra hevítjük az olívaolajat, a fokhagymát és a chilit beleszórjuk és megpirítjuk, majd a felkarikázott virslit rádobjuk. A virslit is megsütjük , félúton az egészet meglocsoljuk ízlés szerint szójaszósszal. Időközben hagyjuk tovább pirulni a virsliket, közben a madársalátát megmossuk, lecsepegtetjük, tálba helyezzük. A mozzarellát felkockázzuk. Az elkészült virslit a saláta tetejére helyezzük, majd a sajtot is. A serpenyőt visszarakjuk a tűzre, kevés balzsamecetet öntünk bele és összeforraljuk a benne maradt hozzávalókat. Ez lesz a saláta öntetünk. A kész salátát ezzel az öntettel ízesítjük. Fokhagymás pirítóssal tálaljuk.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése