2014. február 24., hétfő

Gyors 30 perces 1.

Sokunknak nincs se ideje, se kedve minden este a tűzhelynél bíbelődni, vacsorát készíteni. Se energiánk, se időnk erre, inkább igyekszünk családunkkal tölteni, aztán majd csak lesz valami, amit eszünk..
Én ezt nem így látom, hiszen gyorsan is lehet finomat készíteni. Körülnézvén otthon találtam pár, már-már lassan a kidobás szélére jutott hozzávalókat, melyből gyorsan, kevesebb, mint 30 perc alatt összedobtam egy 2 fogásos vacsorát.
A fagyasztóban volt csirkemell, a spájzban csicseriborsó konzerv, a hűtőben paprika (bár egy kis saláta még jól jött volna).

"Rántott" mell fűszeres csicseriborsóval

Hozzávalók 2 személyre:
1 db csirkemell, filézve
1 konzerv csicseriborsó
2 cm gyömbér
1/2 kk chilli pehely

bors
1 tojás
kukorica dara
2 paprika
tejföl
bármilyen saláta, vagy bébi spenót is akár
Elkészítés:
Az apróra vágott, esetleg lereszelt gyömbért, és a chilli pelyhet olajon gyorsan megpirítjuk, épp hogy az illatát érezhessük. Mehet rá, a közben felcsíkozott paprika, ezt is pároljuk kicsit. Közben a csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk, a tojást enyhén felverjük, és egy edénybe olajat teszünk forrósodni. A csirkét sózzuk, borsozzuk. Közben, ha megpuhult a paprika, mehet rá a konzerv, egy ici-pici levet hagyjunk. Ha van spenótunk, azt is öntsük rá, majd fedjük le, és alacsony lángon hagyjuk, amíg a csicseriborsó átmelegszik, a spenót pedig megpuhul. Sózzuk, borsozzuk (akár szerecsendió is mehet bele, vagy egy kevés kurkuma, kinek mi van otthon)
A melleket előbb tojásba, majd kukorica darába forgatva olajban aranybarnára sütjük.
Tálaláskor kevés tejfölt adunk mellé, melybe pár csepp ketchupot teszünk.
Csirke és csicseriborsó
Csirke és csicseriborsó
A 30 percbe egy gyors desszert is belefér!

Zabpelyhes-tejszínes-pohárkrém grapefruittal

Hozzávalók:
1 dl habtejszín
2-3 ek zabpehely
4 ek joghurt
1 grapefruit, narancs vagy 2 mandarin
méz
Elkészítés:
A zabpelyhet száraz serpenyőbe rakjuk, és picit megpirítjuk, ehhez nem kell több 3 percnél. Csak az illatanyagok felszakadjanak, ne égjen meg!
Közben a habtejszínt felverjük. Ha a pehely kész, akkor belekeverjük a tejszínbe, a joghurttal együtt, óvatosan. A gyümölcsünket meghámozzuk, gerezdekre szedjük, majd 2-3 részre vágjuk a gerezdeket. Pohárba tálaljuk, egy réteg krém, egy réteg gyümölcs, még egy krém, majd a tetejére gyümölcs. Kevés mézzel meglocsoljuk.
Pohárkrém
Pohárkrém
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése