2013. március 12., kedd
Rozmaringos Polenta
Sokáig gondolkodtam, hogy milyen köretet készítsek a mediterrán csirke mellé. Ahogy azt már korábban olvashattátok, a tésztára voksoltam volna, de ugye Norbi glutén érzékeny, így az nem lehetett.
A polenta mellett döntöttem.Ez egy rendkívül gyorsan elkészíthető, jól ízesíthető, variálható köret.
A következőképpen készült, sajnos a mennyiségek nem lesznek pontosak, mert nem tudtam mérni :-(
Hozzávalók:
kukorica dara
4 dl tej
4 dl víz
2 ek vaj
főzőtejszín
só
bors
friss rozmaring
szerecsendió
Elkészítés:
Én két adagban készítettem, így azt is írom le!
Egy edénybe 2-2 dl tejet és vizet forralok. Amikor forr, érzésre kukorica darát szórok bele (mintha tejbe darát készítenék :-D ) Sűrűbbre készítsük, és főzzük 6-8 percig. Közben tegyünk bele egy kevés vajat, tejszínt, sót, borsot és szerecsendiót.Ne ijedjünk meg, ha azt tapasztaljuk, hogy leég, az csak egy réteg, amit úgysem szedünk fel. A massza "puffogva" fő.
Ha elkészült, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe terítsük el, úgy 1,5-2 cm vastagságban.
Ismételjük meg még egyszer, és hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt, egy serpenyőbe tegyünk olíva olajat, a rozmaringot aprítsuk fel, kicsit pirítsuk meg, és a polentát tegyük rá, süssük aranybarnára mindkét oldalát.
Tökéletes köretnek bizonyult!
Jó étvágyat
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése