2012. december 31., hétfő

Home-made Pizza

Hozzávalók 2 főre:

Tészta:
1/2 kg Liszt, 1 cs száraz élesztő, 3 dl langyos víz, cca. 2 ek olívaolaj, kevés só és cukor

A vízbe beleszórjuk az élesztőt és a cukrot, hozzáadjuk az olívaolajat, majd hagyjuk "felfutni".
 A lisztet összekeverjük a sóval, majd a lisztes keverékhez apránként hozzáadjuk a vizes élesztőt, és tésztát gyúrunk belőlük :-).
Az elkészült tésztát egy tálba tesszük, majd letakarjuk és hagyjuk megkelni.

Ha megkelt, kiöntjük, átgyúrjuk kissé, és egészben, vagy adagonként elkezdjük kinyújtani az általunk kívánt formára és vastagságra, ki-ki ízlése, avagy konyhai eszköze, sütőformája szerint. Majd a feltéttel megkoronázzuk...

Feltét / bármi ami a kamrában megtalálható/, de az elkészítetthez mi a következőket használtuk:
Házi sonka, főtt tojás, sajt, olívabogyó, paprika, narancshéj, hogy ne sablonos legyen!

Paradicsomszósz:
Paradicsom, fokhagyma, bazsalikom, só, bors, oregánó
Fokhagymát megpirítjuk olívaolajon, friss bazsalikomot és a paradicsomot hozzáadjuk, majd kevés sóval borssal oregánóval összefőzzük.

Az elkészített pizzákat cca 10 percig hagyjuk pihenni, közben előmelegítjük a sütőt, a legmagasabb hőmérsékletre (280 fok), alsó-felső sütésen 10 perc alatt megsül.


Jó étvágyat!














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése