Tészta:
1/2 kg Liszt, 1 cs száraz élesztő, 3 dl langyos víz, cca. 2 ek olívaolaj, kevés só és cukor
A vízbe beleszórjuk az élesztőt és a cukrot, hozzáadjuk az olívaolajat, majd hagyjuk "felfutni".
A lisztet összekeverjük a sóval, majd a lisztes keverékhez apránként hozzáadjuk a vizes élesztőt, és tésztát gyúrunk belőlük :-).
Az elkészült tésztát egy tálba tesszük, majd letakarjuk és hagyjuk megkelni.
Ha megkelt, kiöntjük, átgyúrjuk kissé, és egészben, vagy adagonként elkezdjük kinyújtani az általunk kívánt formára és vastagságra, ki-ki ízlése, avagy konyhai eszköze, sütőformája szerint. Majd a feltéttel megkoronázzuk...
Feltét / bármi ami a kamrában megtalálható/, de az elkészítetthez mi a következőket használtuk:
Házi sonka, főtt tojás, sajt, olívabogyó, paprika, narancshéj, hogy ne sablonos legyen!
Paradicsomszósz:
Paradicsom, fokhagyma, bazsalikom, só, bors, oregánó
Fokhagymát megpirítjuk olívaolajon, friss bazsalikomot és a paradicsomot hozzáadjuk, majd kevés sóval borssal oregánóval összefőzzük.
Az elkészített pizzákat cca 10 percig hagyjuk pihenni, közben előmelegítjük a sütőt, a legmagasabb hőmérsékletre (280 fok), alsó-felső sütésen 10 perc alatt megsül.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése