A hummus egy krémes állagú, arab étel, mártogatós, de ma már mindenhol eszik, sőt, sokan vaj helyett, szendvicsekbe is használják. Gyors, egyszerű, és kenyérrel teljes értékű fehérjeforrás.
Hozzávalók:
1 konzerv csicseriborsó
2 gerezd fokhagyma
1 csokor koriander/petrezselyem
1/2 chilli
1 citrom leve, héja
1 csipet római kömény
1-2 ek tahini (ez egy szezámpaszta, keleti boltokban kapható, ha nincs, ne ijedjünk meg, legyen szezámmag, amig ledarálunk, és összekeverünk kevés olajjal)
olíva olaj
só
piros paprika
Elkészítés:
Ahogy már említettem, rém egyszerű, egy késes gép kell csak hozzá.
Tegyük a gépbe a borsót, lecsepegtetve, de a levet tartsuk meg! Mehet rá egy kevés a léből is, dobjuk bele a fokhagymát, a koriandert, és mindent, kivéve a piros paprikát. Készítsünk belőle krémet, az olajat apránként adjuk hozzá, hogy elérjük a megfelelő állagot. Közben kóstoljuk, hogy elég sós-e, elég-e bele a tahini, vagy akár a kömény. Ízlésünk szerint alakítsuk az ízvilágát.
Tálaláskor locsoljuk meg kevés olíva olajjal, és piros paprikával szórjuk meg!
Friss kenyérrel isteni!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése