Medvehagyma dömping van a környéken. Tegnap kilátogattunk a fesztiválra is, melynek Orfű ad otthont!
Az oda vezető út telis-tele van medvehagymával:
Persze én is szedtem gyorsan, hogy akkor vacsorára készítsünk valamit belőle! Aztán több dolog készült, nem csak ez a vacsora, de azokról majd a későbbiekben szót ejtek.
Mostanában, bő 1 hónapja, nem eszem húst, így mindig ügyesen ki kell találni valamit, amit vacsoraként elfogyasztunk. Nem is olyan nehéz ez, mint ahogy sokan gondolják, annyi minden van, ami tudja helyettesíteni a húst. Csak a húst szoktuk meg...
Gyorsan ki is jelenteném, hogy nem lettem vegetáriánus, csak most kicsit pihentetem...És rengeteg mindent tanulok, tapasztalok ezáltal.
No, nem szeretnék senkit untatni a személyes dolgaimmal, inkább nézzük, hogy mi is a vacsora, és hogyan készül :-)
Hozzávalók: (2 személyre)
5-6 levél medvehagyma
0,5 l (házi,anyukám féle) paradicsom lé
5-6 szem koktél paradicsom, vagy 2 sima paradicsom
só
bors
szerecsendió
5-6 levél bazsalikom
Ha valaki szereti, akkor kevés chilli paprika
4 tojás
Elkészítés:
Fontos, hogy akkora serpenyőt készítsünk elő, amekkorára van fedőnk, én ezt elrontottam...
Nos, a medvehagymát aprítsuk fel. A felét kevés olíva olajon kapassuk meg, majd öntsük rá a paradicsom szószt, illetve tegyük bele a felaprított paradicsomot. Nagyobb darabokra is vághatjuk, ki hogy szereti, vagy ha más nincs, akkor a darabos paradicsom konzerv is megfelelő! Kicsit forraljuk, pár percig, majd a maradék medvehagymát, a felaprított bazsalikomot szórjuk bele.Kevés sóval, borssal illetve szerecsendióval ízesítsük.A bátrabbak kevés chillivel bolondíthatják.
Jó 20 percig hagyjuk főni, hogy kicsit besűrűsödjön, közben néha keverjük át.
Ha letelt, akkor a tojásokat egyenként üssük a mártásba. Majd az egészet fedjük le a fedővel.Innen már csak pár perc, hiszen a cél, hogy a sárgája folyós maradjon!!
Amikor elkészült, pirítóssal tálaljuk, és kevés parmezánnal is hintsük meg.
Reggelire, vacsorára, előételnek, bármikor tökéletes fogás!
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése